Marion Rodgers Løseth (Bergen)Foto: Ida Hefte

Marion Rodgers Løseth (36) er utdannet sanger og musikkpedagog med viderutdannelse i kulturledelse fra Norges Musikkhhøgskole. Løseth grunnla Sangsenteret i Bergen i 2010, og Sangsenteret i Oslo i 2013, sistnevnte i samarbeid med  sanger og musikkpedagog Lise Kristin Kvenseth.

Siden 2008 har Marion undervist profesjonelt ved ulike institusjoner som sangpedagog. Hun har også jobbet med stemmebruk og formidling for yrkesgrupper som lærere, museumsverter og presentasjonsholdere innen fagområder som IT og markedsføring, med svært gode tilbakemeldinger.

Dette kan du lære hos Marion:

  • Grunleggende sangteknikk, hvor det jobbes grundig med grunnelementer som pust, balanse i kropp, avspenning og riktig bruk av muskulatur.
  • Ulike pusteteknikker .
  •  Å kunne uttrykke seg gjennom sin egen stemme, kjenne på, og finne frem til sin egen klang og identitet.
  • Formidling og presentasjonsteknikker.
  • komposisjon/låtskriving, erfaringsmessig egner arbeid med eget materiale seg godt i kombinasjon med å utvikle sin egen stemme.
  • Førstehjelp for stemmetekniske utfordringer og slitasjeproblemer

Marion arbeider også med å veilede vokalister i opptakssession i studio, og holder kurs og workshops for kor og sanggrupper.

Uansett utgangspunkt vil alle ha utbytte av å lære sunn stemmebruk. Marion legger stor vekt på individuell tilpasning i forhold til nivå og hva du har et ønske om å bli bedre på.

Marion har solid erfaring som utøvende artist gjennom en årrekke i ulike bandkonstellasjoner. Etter flere år hvor undervisning og bygging av Sangsenteret har tatt mye oppmerksomhet, er Marion nå i gang med å turnere med sitt første soloprosjekt under artistnavnet M. Rodgers.  www.mrodgers.no

De siste 15 årene har Marion jobbet som både sanger og musiker, og har drevet utøvende med ulike prosjekter med svært forskjellige sjangertilknytninger. Hun spiller også fiolin, gitar og piano, men er først av alt sanger med et brennende ønske om å øke kompetansen til sangere både rundt det sangtekniske og det ekspressive ved sang.

Det sangtekniske håndtverket er ofte undervurdert blant rytmiske sangere, og mange tror de vil miste sitt særpreg av å lære seg sangteknikk. Slik er det ikke, du utvider kun det du allerede har, du mister ikke ditt særpreg.

Undervisningen til Marion er forankret i en tankegang om at stemmen er i kroppen, og at det derfor er hele kroppen som er sangerens instrument.

Alexanderteknikk en stor inspirasjonskilde for Marion i hennes arbeid med stemmen, og hun er en engasjert bidragsyter i debatten rundt sangteknikk og metode innen rytmiske sang.

Marion jobber ut fra en filosofi om at alle kan lære å bli en bedre sanger ved hjelp av riktig teknikk, som også er grunnlaget for Sangsenterets visjon.

Ta gjerne kontakt på marion@sangsenter.no

Marion tilbyr kun flexitimer med ønsket varighet høsten 2019, ikke økonomimakken.