Ingvill Espeland (Bergen)Hun jobber i dag som sangutøver og musikkpedagog med base i Bergen. Hun har de seneste årene jobbet med Transiteatret-Bergen, Kunsthuset Wrap og Den National Scene i Bergen og ensemblene World Choir for Peace og Chamber Choir of Europe i Tyskland, samt Sofia Vokalensemble og Chamber Choir of Scandinavia i Stockholm. Hun har utviklet flere forestillinger for barn, og turnert i Bergen og Vestland fylke. Hun har også skapt egne konserter sammen med andre musikere i Bergen, nasjonalt og internasjonalt. 

Som pedagog er fokus på god stemmebruk og musikkglede. Stemmen trives best når det utøves positivt og man kan slappe av. Hun har selv utøvet som klassisk sanger og underviser gjerne i klassisk sang, men har også stor erfaring med rytmiske sjangre, og da særskilt pop. Det er utgangspunktet til og ønskene hos eleven som er grunnlaget for videre arbeid med sjanger og sangteknikk. 

Ingvill er i dag sangpedagog i kulturskolene i Øygarden kommune og Vaksdal kommune. I tillegg er hun dirigent for Tertneskoret. Hun har erfaring med å undervise barn, ungdom, voksne og godt voksne stemmer.