Hilde Annine Hasselberg (Bergen) Hilde Annine Hasselberg (f. 1984) er basert i Bergen og fullførte sin mastergrad i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen i 2013. Hun gjør solistoppdrag både i Norge og i utlandet og har hatt større roller i forestillinger ved Den Norske Opera og ved Bergen Nasjonale Opera. Blant annet i Hypermusikal av Haugland/Trondsmo og Judasevangeliet av Lid/Haugland. Hun er også ettertraktet som kammermusiker og har i senere tid medvirket under Grieg in Bergen Festival og Aalborg Operafestival med repertoar av komponister som Grieg, Ullmann, Berg og Eisler.

I kirkemusikalsk sammenheng har Hasselberg vært solist med bl.a Bergen Domkor og hun har flere ganger gjort rollen som Sta. Sunniva i kirkespelet Må Korsets Tre Slå Rot, senest ved Kinnaspelet i 2018. De siste årene har hun vært aktiv innen nyere musikk i Bergen. Med egenkomponert musikk og i samarbeid med ulike komponister har hun arbeidet med BIT20 Ensemble, Konsertserien Avgarde og Borealis.

Siden 2010 har hun vært tilknyttet Transiteatret-Bergen som sanger, musiker og skuespiller. Her har hun medvirket i samarbeider med bl.a. Den Nationale Scene, Den Norske Opera, Nationaltheatret og Festspillene i Bergen under regi av Tore Vagn Lid. Hilde er en allsidig sanger og høster positiv oppmerksomhet for sitt sceniske uttrykk og sin musikalske kreativitet og fleksibilitet innen ulike sjangre. I 2015 fullførte Hilde Annine Hasselberg videreutdanningen ”Live Electronics” ved Norges Musikkhøyskole og har siden hatt flere konserter med egne verk for vokal og elektronikk. 

 

Som pedagog har Hilde lenge hatt privatelever og vært ringevikar ved Bergen kulturskole og musikklinjen ved Kongshaug Musikkgymnas. De senere årene har hun vært en del av BIT20 sitt formidlingsteam hvor hun sammen med andre musikere har hatt komposisjonsverksteder for barn. Hilde er fokusert på sunn og god stemmebruk samtidig som hun fokuserer på uttrykk og personlig fortolkning av tekst og musikk. Vi bruker stemmene våre til å kommunisere og formidle, så i tillegg til å kunne synge sunt og fint er det viktig å finne sitt eget troverdige uttrykk. Stemmen er det mest personlige instrumentet vi har og det kan være skummelt å skulle sette i gang å bruke det. Her er det viktig at vi pedagoger gir trygge rammer slik at alle kan få mest mulig ut av sitt potensiale. Sjangermessig er Hilde fleksibel men mest kompetent innen klassisk, musikal, pop og folkemusikk.

Hilde underviser på Sangsenteret i Bergen på onsdager og fredager.

Lurer du på noe? Send en e-post til Hilde: hilde@sangsenter.no