Thea Lindtner Næss (Bergen)20110412-IMG_7633

Thea er utdannet klassisk sanger fra Griegakademiet.  Hun jobber i tillegg til Sangsenteret på Bergen Private Gymnas som sangpedagog og har gjort dette siden 2006.

Thea sin musikalske allsidighet er unik og bred. Thea har alltid jobbet på tvers av sjangere, være seg klassisk, jazz, pop og soul, og har igjennom denne miksingen alltid hatt en fot innenfor de fleste sjangre og musikkmiljøer. Thea gir derfor timer i alt fra klassisk til soul , pop og jazz og musikal.
Som pedagog er Thea først og fremst opptatt av sunn stemmebruk og sangglede. Stemmen er noe av det mest personlige vi har og det kan være skummelt å følelsesladet når man skal gyve seg løs på sangtimer. Derfor mener Thea det er viktig å fokuserer på å skape trygge rammer der takhøyden er stor og man kan man slappe av. Først da kan man konsentrere seg om de tekniske utfordringene den enkelt stemme kan ha, (være seg støtteproblemer, kjevespenninger eller trøblete registeroverganger).
Thea underviser alle aldre, kjønn og nivåer enten de har høye ambisjoner eller bare vil vrenge sangsjela si. Hun tilpasser undervisningen etter elevens ønsker og nivå. Thea kan også hjelpe til med låtskriving og arrangering.
Når hun ikke gir sangtimer er Thea aktiv som artist, musiker og låtskriver, og jobber for tiden med sitt debutalbum. Musikken hennes blir beskrevet som vakker, mørk og melodiøs pop med solide referanser til jazzens og soulens verden.

thea@sangsenter.no