Reisebrev: Tilbake til LondonStine på nye eventyr
Stine Eikefet er Sangsenterets alibi i London. Vi har bedt henne skrive reisebrev for å fortelle om hvordan det er å bo og jobbe som musiker i London. Les mer om bakgrunnen for London-eventyret her.

Reisebrev: Tilbake til London

Jeg tar alltid lokaltoget fra Gatwick til St. Pancras når jeg reiser Bergen – London. Det er litt fordi det er halve prisen av ekspresstoget til Victoria Station (som tar 10min kortere tid…) men mest på grunn av utsikten. Den utsikten som møter meg når vi stopper på Blackfriars Bridge over Themsen og jeg, som sitter på høyre side, ser rett på Tower Bridge. Da er jeg framme.

Første gang jeg flyttet til London var i 2012. Jeg hadde aldri vært i byen før og etter et kultursjokk uten like falt jeg pladask. Det var studier, egen musikk, promotering av konserter, speiding for plateselskap og alltid en konsert et sted og noe å gjøre. Men den måten å leve på ble slitsom i lengden, så i 2016 fant jeg ut at det var på tide med en forandring.

Forandringen frydet en stund, men så kom London snikende igjen. Jeg jobbet i Bergen og stortrivdes ved Sangsenteret, så jeg grudde meg skikkelig til å si at “ehm, jeg flytter til London i februar. I år”.

Og det skal sies, den samtalen kunne fort gått: “Hva skal du der da?” – “*kremt* jeg vet ikke helt”. I stede var kommentaren fra alle “så utrolig gøy! Kjør på, her kan du alltid komme tilbake”. Så da hoppet jeg i det med tårene trillende og hjertet fullt.

Nå er jeg i London igjen, nærmere bestemt i Turnpike Lane i nord. Jeg bor med musikere og dagen etter jeg kom tilbake spilte jeg inn gitar på to tracks og akkurat nå jobber noen venner med en produksjon av en EP i overetasjen. Det går i konserter, ny musikk og byen vibrerer med kreativitet og selv om jeg elsker dette så må jeg passe meg litt. Brent barn skyr ilden, gjør de ikke?

Jeg tenker å skrive reisebrev til Sangsenteret i ny og ne fordi jeg vet at det er så mange musikere og sangere i Bergen som lurer på hvor i all verden man skal begynne i en by som London. Jeg ikke har noe fasitsvar på dette. Jeg er ingen kjent musiker eller sanger. MEN jeg er ganske sta og tror at jeg kan gi et tips eller to om spillesteder, promotører, og ikke minst hvordan man går fram. Dette er en by med mellom 10 og 15 milioner mennesker, da må man kunne skille seg ut og vite hvordan gi et memorable førsteinntrykk. Så kanskje jeg kan hjelpe pittelitt på veien.

Og selvsagt, hvis du er i London og ønsker en sangtime så ta kontakt. Jeg reiser også en del til Bergen, så ta kontakt om du vil ha en sangtime når jeg er i byen, vi kan ta det der også 🙂

– Stine –