Stine i LondonSangsenteret har fått sitt eget London-alibi.

Vår kjære kollega Stine Eikefet har flyttet fra Bergen til London. Hun kommer til å skrive noen reisebrev for oss, men før vi deler det første brevet vil vi snakke med Stine om hvordan det står til i det store utlandet.

Hva skal du finne på i London?
Leve livet! Hehe neida. Joda, det skal jeg! Hovedgrunnen til at jeg flytter til London er at jeg vil jobbe mer med musikk og de fleste jeg samarbeider med bor i London. Så jeg flytter tilbake for å utvikle meg som musiker og sanger gjennom å jobbe med egen musikk og andres. I London har jeg et godt nettverk av musikere og produsenter som er gira på å sette i gang med en gang jeg kommer over.

Nylig fullførte jeg også yogalærerutdanning så nå er jeg nettopp blitt yogalærer (yey!) og vil jobbe mer med det. Det er fantastisk gode yogastudioer i Bergen, f.eks. Yogarommet, og jeg håper jeg kan finne noe lignende i London og bli den yogien.

Du har bodd i London før, hva har du savnet mest?
“Honey roastet cashew nuts” fra Marcs&Spencer. Seriøst, er du i UK så er dette alt du trenger. Nesten. Dekker ikke akkurat næringsinntaket for en dag og kan selvsagt ikke anbefales for nøtteallergikere, men herlighet så godt det er!

Utenom det så er det utrolig spennende å være i en så multikulturell by som London. Folk, kultur og musikk fra hele verden og alt i en diger smeltedigel! Det er gøy og intenst. Min tidligere jussprofessor i London pleide å si at han måtte ut av byen hver sjette uke for å virkelig nyte å være her, og det er jeg enig i.

Jo og så har jeg savnet å kunne gå på butikken og kjøpe grønnsaker uten plast.

Hvilke tips har du til musikere/sangere som vil bo i London?
Vær fryktløs og ikke vær redd for å ta kontakt med spillesteder, labels etc. Hovedforskjellen på mentaliteten i Bergen og London er at i London er man én i mengden. Det er mellom 10 og 15 milioner mennesker her hver dag og det er jo helt sykt mange! Det vil si at når man tar kontakt med noen så må man pushe litt på og være tydelig, kort og konsis. For eksempel er det lurt å sende en direktelink til én sang i stede for å sende en promotør en link til Spotify-profilen eller Instagram eller et helt album. Send én link, si når du ønsker å spille og ha heller mer info lenger nede i e-posten.

Gjør man noe feil så er jeg sikker på at mange har gjort den feilen før og det blir fort glemt. Kort oppsummert: hopp i det og kjør på! Finn fram de spisse albuene og vær hyggelig med alle du møter.

Vi savner Stine, men er også veldig glade for at hun er har det bra i London.

Stine kommer hjem 23. – 24. april og gir sangtimer da, dersom noen er interessert. Send en e-post til stine@sangsenter.no. I juni skal hun og Silje Søgnesand ha kurs, disse kan du lese mer om her: