Møt sangeren: AnjaMøt sangeren: Anja

Vi som er pedagoger ved Sangsenteret elsker å jobbe med musikk og sang. Menneskene vi møter er forskjellige på mange måter, men alle elsker å synge og er nysgjerrige på hva stemmen kan få til. Vi vil gjerne vise frem noen av våre sangere, kanskje kan de inspirere deg med sin musikalske glede. Denne gangen vil vi vise frem Anja.

Anja jobber som spesialsykepleier ved Lovisenberg diakonale sykehus og er 31 år gammel. Ved Sangsenteret i Oslo synger hun med pedagog Ingebjørg Loe Bjørnstad. 

Fortell oss litt om hvorfor du tar sangtimer.
Jeg har ønsket å studere musikk siden jeg var ferdig med musikklinja på videregående. Da jeg fikk barn i alder av 20 år ble denne drømmen satt litt på vent. I fjor høst begynte jeg med sangtimer etter å ha bestemt meg for å ville studere bachelor i musikk. Det utviklet seg til at jeg ønsket å søke meg mot jazz/improvisasjon, og fikk derfor anbefalt Ingebjørg fra Sangsenteret av Liv Roggen på Norges musikkhøgskole. Nå har jeg tatt sangtimer hos Ingebjørg siden midten av januar. 

Så spennende at du ønsker å studere musikk. Vet du hva du ønsker å jobbe med / som?
På sikt kan jeg kanskje bli musikkterapeut. Man trenger vel i utgangspunktet ikke bachelor i musikk for å studere det, men jeg ønsker å ha et godt grunnlag. Jeg drømmer også om å synge i band som jeg kan turnere med og å være sanglærer.

Hvordan er det å ta sangtimer?
Jeg har ikke angret en eneste gang på at jeg tok kontakt med Ingebjørg om sangtimer! Vi har nå hatt 11 timer sammen og jeg har lært så utrolig mye. Hun har en unik måte å forklare forskjellige teknikker på og jobbe frem ens eget musikalske uttrykk. Hun er morsom og jordnær, noe som gjør at det er veldig trygt å synge hos henne. Jeg trenger ikke være redd for å gjøre noe feil og ser veldig frem til å lære mer fra henne utover våren.

Vi vil gjerne vite hvilken musikk du liker å høre på. Har du noen favoritter / lyttetips til oss?
Jeg liker godt å høre på hardcore, punk, rock, elektronika, singer/songwriter, og nå det siste året har jeg utforsket jazz, noe jeg liker svært godt. Hvis jeg skal nevne noen favoritter må det blir Converge, Cult of Luna, Goldfinger, Millencolin, The Velvet Underground, Beach Boys, Le Tigre, Ladytron, Ella Fitzgerald, Miles Davis og Ahmad Jaman. 

Tusen takk for praten, Anja. Lykke til videre med sangen!

Vil du lytte til noen av Anja sine favoritter? HER finner du vår spilleliste inspirert av hennes lyttetips.