Møt pedagogen: Ingebjørg Loe BjørnstadI Oslo er det den fantastiske Ingebjørg Loe Bjørnstad som representerer Sangsenteret. Hun er nylig ferdig med sin masterutdanning i improvisasjon og jazz ved Norges musikkhøgskole og har også andre spennende prosjekter på gang.

Hvordan står det til med deg, Ingebjørg?
Eg har det fint, takk som spør. No jobbar eg med frilans låtskriving, forestillingar, arbeid med soloplate, arrangering og konsertering. Dette i tillegg til undervisninga eg har både på Sangsenteret og ved universitetet / musikkvitenskap.

Så gøy at du har mye å gjøre. Skjer det noe spesielt ved Sangsenteret i Oslo for tiden?

Ja! Eg underviser både i grupper og har enkeltelevar, og skal snart ha kurs i tekstskriving og i song for nybyrjarar. Det er framleis ledige plassar på begge kursa.

Dette er det nok mange som er interessert i. Hvor pleier du å undervise?

Det varierar mellom Øvingshotellet på Grünerløkka og i mitt eige øvingslokale på Sagene.

Hva kan deltakere på kurs eller sangtimer lære når de synger med deg?

Eg prøvar å legga opp undervisninga etter kva eleven treng og er interessert i. Eleven kan for eksempel få læra korleis stemmeinstrumentet fungerer muskulært, oppvarmings- og teknikkøvingar. Dei vil også kunne lære korleis bruka ulike uttrykksmiddel som dynamikk, tonelengd og klangvariasjon i ei låtframføring. Gehør- og intonasjonsøvingar, improvisasjon eller korleis koma igang med å laga ein tekst og ei låt er også noko av det ein kan fokusere på. 

Kort oppsummert, Ingebjørg tar deg grundig med inn i hvordan du kan bruke din egen stemme og musikalitet! Du kan booke solotime ved å sende e-post til ingebjorg@sangsenter.no, eller melde deg på et av kursene her:

 

 

Teksten er skrevet av Silje.