Besøk fra TrøndelagDet yrer med liv på Sangsenteret i Bergen denne våren med flere kurs, sangtimer og workshops. I mars får Camilla besøk fra Trøndelag, Ingrid Eggen kommer for å holde kurs sammen med henne. Dette samarbeidet ble jeg nysgjerrig på og stilte Ingrid noen spørsmål. 

Hvordan kjenner du Camilla?
Vi har studert sammen i tre år ved København ved Complete Vocal Institute. Jeg gleder meg utrolig til å smittes av Camillas engasjement, kreativitet og faglighet når jeg kommer til Bergen.

Hva blir det beste med å  jobbe med vår kollega?
Man jobber veldig ofte alene i kulturlivet og det å kunne arrangere noe sammen gir meg ny inspirasjon. Kursdeltakerne får også enda bedre oppfølging og flere ideer når vi er to.

Så hva vil kursdeltakerne oppleve på kursene du og Camilla skal holde?
Vi har to ulike kurs, et for de som jobber med barn og unge og et for de som ønsker å gi sangen et større preg gjennom improvisasjon.

Så spennende. Hvilket fokus har Barn og sang-kurset?
Vi vil gi inspirasjon til sanger, oppvarming og sangleker som kan brukes i barnehage, skole, kulturskole eller barnekor. Det blir to aktive timer hvor deltakerene lærer gjennom selv å gjøre, slik at de kan ta det med seg i arbeid med barn og unge.

Hvordan kommer dere til å jobbe med deltakerene på improvisasjonskurset?
Det er mulig å være både aktiv og passiv deltaker, en styrer selv hva en føler seg komfortabel med å gjøre foran andre. Hele gruppa vil få nye verktøy å ta med hjem; hvordan kan man endre melodien, rytmen, ordene eller formidlingen og gjøre musikk og sang mer til eget. 

Så her må du bare henge i, ingenting å nøle på! Påmelding finner du her:

 

Skrevet av Silje.