Møt pedagogen: Stine EikefetHei Stine, hvordan går det?
Hei, det går fint. Jeg er veldig fornøyd med hverdagen for tiden! Den består i å jobbe på Sangsenteret og å jobbe med egen musikk.

Godt å høre! Kan du fortelle oss litt om deg selv?
Klart! Jeg heter Stine, er fra Alver i Nordhordland og begynte å jobbe på Sangsenteret i januar i år. Før dette har jeg de siste årene bodd og jobbet en del som sangpedagog i London. Der jobbet jeg mye med fokus på særpreg hos sangere og å videreutvikle dette. Ved siden av jobber jeg selv som artist og låtskriver under navnet Stíne Norse. Sjangeren er ambient folk og jeg har nettopp gitt ut debut EPen “The Whale” (hør den på Spotify).

Oi, så gøy! Og har du noen fritidsaktiviteter utenfor musikken?
Ja, jeg holder på med klatring, yoga og er veldig glad i å jogge. Det blir en del reising og så tar jeg bilder med et analogt kamera.

Du, kort oppsummert, hva drev du med før du begynte hos oss på Sangsenteret? 
Hehe mye forskjellig. I London studerte jeg og jobbet som sangpedagog og i musikkbransjen. Det var en veldig spennende tid hvor jeg blant annet var konsertpromotør, skribent for JaJaJa, artistspeider for SpinnUp (Island Records) og prosjektleder for Nordic Playlist. Med sistnevnte reiste vi rundt i Norden med en rosa campingvogn og spilte musikk på festivaler. I Norge har jeg jobbet med festivaler som Slottsfjell og Palmesus, men alt til sin tid og nå er jeg veldig glad for at jeg kan jobbe med den kreative og utøvende siden av musikk igjen.

Så tilbake til Sangsenteret, kan du fortelle om undervisningen din?  
Jeg underviser i ulike sjangre, men mest jazz og folk/viser. Jeg er utrolig glad i å jobbe med særpreg- og formidlingsdelen av sang i tillegg til sangteknikk. Min erfaring er at når sangere stoler på at instrumentet funker og at det er der, når den tryggheten er på plass, så faller resten også på plass. På engelsk likte jeg veldig godt oversettelsen “vocal coach” for sangpedagog, jeg føler det beskriver godt hvordan jeg jobber.

Har du noe ledig på Sangsenteret nå? 
Ja, jeg ledige sangtimer (stine@sangsenter.no) og på torsdager holder jeg semesterkursene Jazz 1 og Samsang, sistnevnte starter torsdag 15.mars (påmelding her). På Jazz 1 jobber vi med ulike jazzsanger, sangteknikk og uttrykk. Kurset er fullt men jeg kan sette opp et til om noen er interessert – bare send meg en epost. På Samsang vil vi jobbe mye med å synge sammen i en liten gruppe, sangteknikk og gehør. Vi har det veldig gøy på semesterkursene og få av de som er med kjenner hverandre fra før. Dette med tilhørighet og trygghet gjennom sang er noe jeg tror vi lett glemmer og det ønsker jeg å jobbe med på Samsang; å legge vekk stress og en travel hverdag utenfor for å oppleve gleden ved å synge sammen.

Og helt til slutt her, hva er det neste på den kreative agendaen din?
Debut EPen “The Whale” kom ut 23.februar (jippi!). Samme kveld spilte jeg og bandet konsert midt i London og lokalet var helt fullt, så hovedfokuset framover er å spille så mye som mulig. Vi har fått gode anmeldelser på EPen av musikkpressen i England og er blant annet booket til å spille på Blondie (London), festivalen Indiefjord (Norge) og flere uannonserte konserter i Norge og England fremover.

Du må ha masse lykke til og takk for praten!
Tusen takk og ha en fin dag videre!

Stine på Sangsenteret:

– Bestill sangtime hos stine@sangsenter.no